kiloCalorii
marți, noiembrie 28, 2023
kiloCalorii
No Result
View All Result

Lapte de pasăre – Reţeta care ne aminteşte de bucuria dulce a copilăriei

Lapte de pasăre – Reţeta care ne aminteşte de bucuria dulce a copilăriei

Îţi mai aminteşţi de mirosul vanilat din bolul cu lapte de pasăre? Nu ai vrea să-ti răsfeţi copiii cu acelaşi desert delicios cu care te delectai în copilărie? Ai aici secretul preparării celui mai aromat lapte de pasăre.

Ingrediente:

400 ml lapte
4 ouă
200 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
o lingură făină
coajă de la o portocală /lămâie sau câteva bucăţele de ciocolată (preferabil cu lapte sau albă)

ADVERTISEMENT

Mod de preparare

Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă câteva linguri de zahăr, bătând în continuare până când compoziţia se întăreşte şi stă pe tel chiar şi atunci când este ridicat.

Într-un castron se bat gălbenuşurile cu zahărul rămas şi cu făină până în momentul în care se obţine o compoziţie omogenă, cremoasa, de culoare albă. Concomitent, se pune laptele la fiert, într-o crăticioara, adăugându-se şi zahărul vanilat.

Când laptele începe să fiarbă, se da focul mai mic şi, folosind o lingură, se formează bulgari de albuş care se introduc în laptele fierbinte. Din când în când se întorc bulgarii de pe o parte pe cealaltă, până când se întăresc, după care se scot într-o strecurătoare.

După ce se foloseşte tot albusul pentru format bulgari, care apoi se fierb în laptele fierbinte, se strecoară laptele, se adaugă şi crema formată din gălbenuşuri, se amestecă bine, apoi se pune compoziţia rezultată pe foc mic, amestecandu-se în continuu, până când capătă consistentă, după care se lasă la răcit.

Laptele de pasăre se serveşte rece, cu bulgarii de albuş “plutind” prin el că nişte bărcuţe! Se poate orna cu ciocolată rasă sau coajă de portocală rasă (ori lămâie).

Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Coada-calului întărește oasele și combate osteoporoza – Planta-minune cu zeci de utilizări terapeutice
Rețete

Coada-calului întărește oasele și combate osteoporoza – Planta-minune cu zeci de utilizări terapeutice

Ceaiul de gălbenele – Remediu naturist pentru diverse afecțiuni – Ulcer, gastrită, răceli, infecții, hemoroizi…
Rețete

Ceaiul de gălbenele – Remediu naturist pentru diverse afecțiuni – Ulcer, gastrită, răceli, infecții, hemoroizi…

Dieta Budwig – O dietă alcalină pentru o sănătate optimă – 7 beneficii pentru sănătate
Rețete

Dieta Budwig – O dietă alcalină pentru o sănătate optimă – 7 beneficii pentru sănătate

Consumă fasole pentru o viață mai lungă – 4 beneficii majore pentru sănătate – Iată ce spun studiile
Rețete

Consumă fasole pentru o viață mai lungă – 4 beneficii majore pentru sănătate – Iată ce spun studiile

Prunele uscate pot preveni bolile cronice – 5 beneficii pentru sănătate – Consumă-le zilnic
Rețete

Prunele uscate pot preveni bolile cronice – 5 beneficii pentru sănătate – Consumă-le zilnic

Apa de ovăz – Băutura sănătoasă care protejează inima, te ajută să slăbești și să ai o digestie mai bună
Rețete

Apa de ovăz – Băutura sănătoasă care protejează inima, te ajută să slăbești și să ai o digestie mai bună

Next Post
Prăjitură foarte cremoasă și foarte aromată – Prăjitură de casă Lămâiță

Prăjitură foarte cremoasă și foarte aromată - Prăjitură de casă Lămâiță

SUGESTII /RECOMANDĂRI

Rețetă cu imagini, pas cu pas – Pâine de casă (Franzelă) fragedă și pufoasă – Aveți nevoie de 600g făină, 340 ml apă, 30 ml ulei, 5g sare și 10g drojdie uscată
Rețete

Rețetă cu imagini, pas cu pas – Pâine de casă (Franzelă) fragedă și pufoasă – Aveți nevoie de 600g făină, 340 ml apă, 30 ml ulei, 5g sare și 10g drojdie uscată

Rețetă cu imagini, pas cu pas – Pandișpan Japonez cu cremă de brânză (Cheesecake Japonez)
Rețete

Rețetă cu imagini, pas cu pas – Pandișpan Japonez cu cremă de brânză (Cheesecake Japonez)

Frunze de varză în panadă – Salvați și încercați rețeta, o să vă placă mult!
Rețete

Frunze de varză în panadă – Salvați și încercați rețeta, o să vă placă mult!

Medic Oncolog: „Aceste obiceiuri sunt vitale pentru a învinge cancerul, nu renunțarea la carne…”
Sănătate

Medic Oncolog: „Aceste obiceiuri sunt vitale pentru a învinge cancerul, nu renunțarea la carne…”

Rețeță fără oțet și fără sterilizare – Castraveți marinați natural
Rețete

Rețeță fără oțet și fără sterilizare – Castraveți marinați natural

În atenția domnilor – 14 semne prin care corpul vă avertizează că ceva nu este în regulă
Rețete

În atenția domnilor – 14 semne prin care corpul vă avertizează că ceva nu este în regulă

  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Prima pagină

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate