Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tort de casă rapid și delicios – „Negresă cu cremă de zmeură” – Rețetă de nota 10+
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 200 g făină
- 35 g pudră de cacao
- Jumătate linguriță bicarbonat de sodiu
- Jumătate linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
- 130 g unt
- 250 g zahăr
- 2 ouă întregi
- 1 gălbenuș
- Esență de vanilie
- 100 g ciocolată neagră
- 180 ml lapte
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 200 ml frișcă lichidă
- 375 g iaurt cu zmeură
- 250 g mascarpone
- 200 g zmeură congelată
- 10 g gelatină fix (nu necesită încălzire)
- 50 g zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru decor:
- 100 g unt
- 25 g pudră de cacao
- 6 linguri iaurt natural
- 120 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem untul într-un vas. Adăugăm ciocolata, pudra de cacao, laptele și încălzim pe foc mediu, amestecând până la omogenizare. Luăm vasul de pe foc și încorporăm și esența de vanilie. Lăsăm să se răcească un pic.
Cernem făina într-un bol. Adăugăm un praf de sare, praful de copt, bicarbonatul, zahărul și amestecăm. Adăugăm ouăle și gălbenușul, amestecul de ciocolată și omogenizăm cu mixerul. Turnăm aluatul într-o tavă de 24 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 45-50 minute.
Pentru cremă, mixăm frișca spumă tare. Separat, punem mascarpone într-un vas. Adăugăm iaurtul cu zmeură și omogenizăm. Adăugăm zahărul pudră, zmeura decongelată, gelatina pudră, frișca și omogenizăm din nou. Dăm crema la frigider.
Pentru decor, punem ingredientele într-un vas. Punem vasul pe foc și încălzim la foc mediu, amestecând până la omogenizare. Lăsăm să se răcească.
Tăiem blatul în două și umplem cu 2/ 3 din cremă. Acoperim suprafața tortului cu crema rămasă peste care turnăm glazura de ciocolată. Decorăm cu zmeură și dăm tortul la frigider pentru 4-5 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!