Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură cu caise și brânză dulce – Prăjitură de casă la tavă, gata imediat – Fragedă, aromată și delicată
Ingrediente necesare:
- 175 g chefir sau smântână
- 150 g zahăr
- 200 g făină
- 100 ml ulei
- 3 ouă
- 1 lingură zahăr vanilat
- 6 g praf de copt
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 250 g brânză de vaci
- 500 g caise (sau alte fructe)
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm praful de copt, zahărul tos, chefirul, uleiul, ouăle și mixăm până la omogenizare.
Ungem cu unt și tapetă cu pesmet o tavă de mărime medie. Transferăm aluatul în tavă și presărăm brânza deasupra. Deasupra punem și coaja rasă de lămâie, bucățelele de caise și zahărul vanilat. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute.
După ce se mai răcorește, o putem pudra cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!