Rețetă rapidă și ușoară, pas cu pas, în imagini – Mâncărică la cuptor, gutoasă și sățioasă
Ingrediente neceare:
- 600 g carne de pui – noi am folosit pulpe
- 400-500 g varză albă
- 200 g orez
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 300 ml apă
- 2 linguri pastă de roșii
- 1 linguriță boia dulce
- 1 linguriță usturoi granulat sau 2-3 căței usturoi
- Sare, piper după gust
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Spălăm carnea și, dacă este necesar o porționăm. Punem carnea într-un bol, adăugăm jumătate linguriță de sare, piper, jumătate linguriță boia, usturoi granulat, ulei și amestecăm bine cu mâinile.
Spălăm orezul, tăiem varza fideluță, dăm morcovul prin răzătoarea mare și tăiem ceapa semiluni subțiri. Punem varza, orezul, ceapa și morcovul într-o tavă adâncă. Adăugăm sare, piper, boia și amestecăm bine.
Amestecăm apa cu pasta de roșii și turnăm amestecul în tavă. Amestecăm din nou, așezăm carnea în tavă și acoperim cu folie de aluminiu.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 45-60 minute. Ulterior, îndepărtăm folia și mai lăsăm tava la cuptor pentru încă 10 minute, cât să se rumenească carnea. La final, presărăm verdeață tocată deasupra.
Savurați cu poftă! Poftă bună!