Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Gulaș de porc cu cartofi – Se prepară din 1 kg carne de porc, 1 kg cartofi, 2 morcovi, 1 ceapă roșie și…
Ingrediente necesare:
- 1 kg carne de por – spată sau pulpă
- 1 kg cartofi
- 2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ceapă roșie
- 1 ardei
- 1 roșie
- 4 foi dafin
- 3 lingurițe chimen măcinat
- 3 lingurițe sare
- 4 lingurițe boia de ardei dulce
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Curățăm și tocăm cubulețe ceapa. O călim în uleiul încins după care adăugăm și cubulețele de ardei și de roșii. Amestecăm, acoperim cu capac și gătim totul împreună.
Adăugăm boiaua, cubulețele de carne și gătim totul împreună, amestecând din când în când.
Adăugăm sare, condimentele și un pic de apă. Fierbem totul împreună timp de 40 de minute.
Adăugăm legumele și 2 L de apă, amestecăm și fierbem totul împreună timp de 15 minute.
La final adăugăm și cuburile de cartofi, amestecăm și mai fierbem pentru încă 10-15 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!