Rețetă pas cu pas, cu imagini – Idee perfectă pentru micul dejun – Dovlecei, ouă, ceapă și cașcaval – Rețetă simplă și rapidă, gustoasă și sățioasă
Ingrediente necesare:
- 500 g dovlecei
- 2 ouă
- 1 ceapă
- Sare, piper
- 300 ml lapte
- 250 g făină
- 150 g cașcaval ras
- Mărar
- Șuncă – opțional
Mod de preparare:
Dăm dovleceii prin răzătoarea mare. Spargem ouăle într-un bol și omogenizăm cu telul. Turnăm ouăle peste dovleceii rași. Adăugăm și ceapa tocată mărunt, sare, piper, laptele și amestecăm. Adăugăm făina și omogenizăm.
Ungem cu ulei o tigaie încinsă și punem în ea 1 polonic din amestecul de dovlecei. Întindem uniform și gătim timp de 5 minute. Între timp, amestecăm cașcavalul ras cu mărarul tocat.
Presărăm amestecul de cașcaval pe o parte și acoperim cu cealaltă parte (putem pune și 1 felie de șuncă) . Prăjim timp de 2 minute pe fiecare parte. Procedăm la fel cu compoziția rămasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!