Desert delicios, cremos și aromat – Tort de casă Raffaello
Ingrediente necesare pentru blat (tavă de tort de 22 cm):
- 3 ouă
- 150 g zahăr și 60 g pentru spumă
- 260 g făină
- 115 ml lapte
- 115 ml ulei
- 12 g praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 200 g ciocolată albă și 100 ml frișcă lichidă
- 200 g cremă de brânză
- 50 g fulgi de cocos
- 600 ml frișcă lichidă
- 200 g zahăr
- 6 g gelatină și 50 ml apă
Mod de preparare:
Pentru blat, cernem făina într-un bol, adăugăm praful de copt și amestecă. Separat, mixăm gălbenușurile cu uleiul, laptele și zahărul, până la omogenizare. Adăugăm și făina și omogenizăm.
Într-un bol separat, începem să mixăm albușurile. Treptat adăugăm și zahărul, mixând continuu până la omogenizare. Încorporăm, cu mare grijă, spuma de albușuri în compoziția cu făină.
Transferăm compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade, timp de 40 de minute sau până blatul trece testul cu scobitoarea. După coacere, lăsăm blatul să se răcească. Ulterior, tăiem în 4 foi și punem o foaie înapoi în tavă.
Pentru cremă, turnăm frișca lichidă fierbinte peste bucățelele de ciocolată albă și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm și crema de brânză, fulgii de cocos și omogenizăm.
Separat, mixăm frișca (600 ml) spumă tare, împreună cu zahărul. Cu mare grijă, încorporăm frișca în compoziția cu crema de brânză.
Topim gelatina în apa fierbinte. Adăugăm câteva linguri din cremă, omogenizăm după care punem amestecul înapoi în cremă și amestecăm foarte bine. împărțim crema astfel obținută în 4,5 părți.
Asamblare: umplem foile cu cremă. Ultimul strat va fi ultima foaie. Dăm tortul la frigider pentru 5-6 ore sau peste noapte. Ulterior, trecem cu un cuțit de-a lungul marginilor tortului și îndepărtăm inelul tăvii.
Întindem o parte din crema rămasă pe marginile tortului iar cu cealaltă parte decorăm. De asemenea, putem decora marginile tortului și cu fulgi de migdale.
Savurați cu poftă! Poftă bună!