Rețetă pas cu pas, cu imagini – Tort Aperitiv din piept de pui – Tort delicat și apetisant, ușor picant – Salvați și încercați rețeta, o să vă placă mult!
Ingrediente necesare:
- 400 g carne tocată de pui
- 450 ml chefir
- 2 ouă
- 4 linguri cu vârf făină
- 1 lingură sare
- Jumătate linguriță piper negru
- 1 linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 250 g maioneză
- 180 g brânză topită
- 2 roșii (fără zeamă)
- 1 legătură mai mică de verdeață
- 2-3 căței usturoi
Mod de preparare:
Punem carnea tocată într-un bol. Adăugăm ouăle, sare, piper, chefirul și amestecăm foarte, foarte vine. Încorporăm și făina și praful de copt, amestecând până la omogenizare.
Din aluatul astfel obținut prăjim clătite pe o tigaie încinsă cu un pic de ulei. Le prăjim pe foc mic până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Pentru umplutură, dăm brânza topită prin răzătoare și o amestecăm cu verdeața tocată mărunt, cubulețele de roșii, usturoiul pisat și maioneza.
Umplem clăitele cu umplutura pregătită, suprapunându-le și asamblând tortul. Decorăm cu cașcaval ras sau după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!