Tiramisu cu zmeură – Se prepară din 400 ml frișcă lichidă, 250g mascarpone, 250g brânză moale, 500 ml cafea și…
Ingrediente necesare:
- 45 buc. pișcoturi
- 400 ml frișcă lichidă 33%
- 2 plicuri întăritor frișcă Dr. Oetker
- 250 g mascarpone
- 250 g brânză cremoasă, moale
- 100 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru sirop:
- 500 ml cafea tare
- 50 ml Amaretto (lichior de migdale)
Alte ingrediente necesare:
- Zmeură
- Pudră de cacao
Mod de preparare:
Pregătim cafeaua (500 ml), o lăsăm să se răcească după care o amestecăm cu Amaretto.
Pentru cremă, mixăm spumă tare frișca împreună cu întăritorul.
Separat, mixăm brânza împreună cu zahărul pudră și cu mascarpone, după care încorporăm și zahărul vanilat și frișca. Împărțim crema în 3 părți egale.
Trecem pișcoturile prin cafea după care le punem în tavă. Punem zmeură peste stratul de pișcoturi iar peste zmeură întindem o parte din cremă. Repetăm straturile de încă 2 ori: pișcoturi trecute prin cafea, zmeură, cremă, pișcoturi trecute prin cafea, zmeură și cremă.
Decorăm cu pudră de cacao și dăm la frigider pentru 12 ore. Porționăm, decorăm cu zmeură sau după gust și servim.
Savurați cu poftă! Poftă bună!