Rețetă simplă și rapidă – Sos picant de roșii, pentru iarnă – Sos perfect pentru garnituri și fripturi
Ingrediente necesare pentru 13 borcane de 0,5 L:
- 5 kg roșii
- 3 kg ardei gras
- 3 ardei iuți sau după gust
- 300 g usturoi
- 2 legături mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 6 linguri zahăr
- 100 ml ulei
- Sare după gust
Mod de preparare:
Trecem roșiile, ardeii și usturoiul prin mașina de tocat. Transferăm totul într-un ceaun (în afară de usturoi), adăugăm și zahărul și uleiul și amestecăm bine. Adăugăm și sare și aducem compoziția până la punctul de fierbere, după care o fierbem timp de 40 de minute, amestecând periodic.
Adăugăm și verdeața tocată mărunt, usturoiul și amestecăm. Fierbem totul împreună pentru încă 10 minute. Ulterior, repartizăm sosul în borcane sterilizate. Închidem borcanele ermetic, cu capace sterilizate. Le întoarcem cu susul în jos, le acoperim cu o pătură și le lăsăm să se răcească complet.
Savurați cu poftă! Poftă bună!