Rețetă economică, simplă și rapidă – Biscuiți fini și aromați, din aluat pe bază de smântână
Ingrediente necesare pentru 20 de biscuiți:
- 240 g făină
- 100 g unt moale
- 2 linguri zahăr
- 150 g smântână densă
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță zahăr vanilat
Mod de preparare:
Cernem făina într-un vas. Adăugăm zahărul tos, cel vanilat, praful de copt, sarea și amestecăm bine. Adăugăm și untul și smântâna și frământăm un aluat moale și nelipicios. Învelim aluatul în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 30 de minute.
Ulterior, transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Presărăm și aluatul cu un pic de făină și îl întindem într-un blat gros de 7-8 mm.
Folosind un cuțit zimțat, facem fâșii nu foarte adânci, pe toată suprafața aluatului. Dacă nu aveți un astfel de cuțit, puteți folosi și furculița pentru a realiza modelul.
Decupăm biscuiți dreptunghiulari pe care îi transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava șa cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15-20 de minute.
După coacere, pudrăm biscuiții cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!