Știai că adoptarea unor obiceiuri simple pe parcursul zilei poate ajuta la pierderea în greutate în timpul somnului? În acest articol îți vom spune cum să arzi mai multe grăsimi în timp ce dorm!
1. Consumă fructe citrice
Fructele citrice conțin nutrienți (fibre, vitamina C) care ard grăsimile, accelerează descompunerea și eliminarea grăsimilor din organism, cresc metabolismul și te ajută să scapi de kilogramele în plus.
Consumă portocale, mandarine, papaya, roșii, lămâi, lime și grapefruit (ca atare sau sub formă de suc).
2. Stai în picioare mai mult
Stând în picioare pe parcursul zilei, poți arde mai multe grăsimi atunci când dormi noaptea. Statul în picioare și mai puțin timp petrecut pe scaun pot duce la o pierdere în greutate relativ rapidă și cu efort redus.
3. Dormi într-o cameră întunecată
Un studiu recent a relevat că melatonina (responsabilă pentru inducerea somnului) este responsabilă și pentru creșterea producției de grăsime brună (care arde mai multe calorii decât grăsimea albă).
Organismul produce mai multă melatonină atunci când dormi într-o cameră foarte întunecată, astfel încât să poți crea tipul potrivit de grăsime pentru arderea optimă a grăsimilor și pierderea în greutate.
4. Bea mai multă apă
De multe ori, atunci când crezi că îți este foame, de fapt, este posibil să-ți fie doar sete. Înainte de a deschide o pungă de chipsuri, bea un pahar de apă și așteaptă 10 minute. Șansele sunt că senzația de foame va trece prin consumul de apă.
5. Dormi într-o cameră răcoroasă
Dormitul într-o cameră mai răcoroasă te poate ajuta să arzi mai multe calorii și să slăbești peste noapte.
Potrivit unui studiu, persoanele care au dormit în camere cu o temperatură de 19 grade C timp de o lună au înregistrat o creștere de 42% a cantității de grăsime brună care arde calorii în organism și capacitatea lor de a metaboliza grăsimile a crescut și ea cu 10%.,
Este important să menționez că orice strategie pentru arderea grăsimilor și pierderea în greutate trebuie să fie combinată cu un stil de viață sănătos, o alimentație echilibrată și exerciții fizice regulate pentru a obține rezultate optime.
6. Redu cantitatea de alcool
Corpul tău arde cele mai multe calorii în timpul somnului REM. Dacă consumi prea mult alcool prea aproape de ora culcării, corpul tău se va concentra pe metabolizarea alcoolului și se va reduce perioada petrecută în starea de somn REM.
Un pahar de vin la cină este în regulă, dar nu ar trebui să bei alcool cu câteva ore înainte de culcare.
7. Consumă cine mici
Dacă mănânci o masă copioasă seara, corpul tău va lucra pentru a o metaboliza în loc să se detoxifice și să se reîncarce. Acest lucru devine problematic în special dacă consumi o cantitate mare de carbohidrați.
Dacă nu folosești energia acumulată, vei stoca acele calorii ca grăsime.
Înlocuiește carbohidrații cu alimente pe bază de plante bogate în fibre, care vor ajuta procesul digestiv în loc să încarce organismul.
8. Bea un shake proteic
Alege proteina cazeină dacă vrei să stimulezi arderea grăsimilor pe timpul nopții. Cazeina este o proteină care se digeră treptat (6-8 ore), ținând activ metabolismul pe parcursul întregii nopți și oferindu-ți energie dimineața.
9. Consumă brânză de vaci înainte de culcare
O gustare mică înainte de culcare, sub formă de brânză de vaci, este excelentă! Este bogată în proteina cazeină și triptofan, care îmbunătățește calitatea somnului.
10. Fă antrenamente de rezistență
Există exerciții pe care le poți face înainte de culcare pentru a ajuta procesul de pierdere în greutate, anume antrenamentele de rezistență. Arderea grăsimilor este legată de stimularea metabolismului iar antrenamentele de rezistență sunt excelente în acest sens. După efectuarea acestor exerciții, vei avea un ritm metabolic de repaus mai ridicat timp de 16 ore.
11. Bea ceai verde
Flavonoidele din ceaiul verde pot stimula metabolismul: consumând 3 cești de ceai verde pe zi, vei arde cu 3,5% mai multe calorii peste noapte. Și nu, nu te va ține treaz toată noapte!
12. Nu folosi dispozitive electronice înainte de culcare
Studiile arată că expunerea nocturnă la lumina albastră, emisă de smartphone-uri, tablete și chiar becurile economice LED, perturbă producția de melatonină și poate încetini metabolismul.
De asemenea, crește pofta de mâncare și rezistența la insulină, ceea ce poate duce la creșterea în greutate și un risc mai mare de diabet.