Desert ușor, perfect pentru orice ocazie – Coșulețe cu fructe și cremă de vanilie –
Ingrediente necesare pentru aluat (33 coșulețe)
- 420 g făină
- 140 g zahăr pudră
- 280 g unt
- 4 gălbenușuri
- Coajă rasă de lămâie
Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:
- 300 ml lapte
- 1 plic budincă de vanilie
- 1 plic zahăr vanilat
- 250 g unt
- 50 g zahăr pudră
- Tort gelee
Alte ingrediente necesare:
- Fructe după gust
Mod de preparare:
Pentru aluat, frământăm toate ingredientele necesare până la omogenizare. Împachetăm aluatul în folie de aluminiu și dăm la frigider peste noapte sau măcar pentru o oră.
A doua zi, întindem aluatul, decupăm cu un pahar (cu un diametru un pic mai mare de 6 cm) și punem rondelele în forme de copt de 6 cm diametru, în așa fel încât aluatul să ajungă și pe margini.
Peste aluat punem câte o hârtie de copt (pentru brioșe) pe care o umplem cu linte sau cu fasole. Pentru ca aluatul să-și păstreze forma în timpul coacerii, trebuie să punem o greutate deasupra.
Dăm formele la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute. După coacere, lăsăm coșulețele să se răcească și îndepărtăm hârtiile de copt.
Pentru cremă, pregătim o budincă din lapte, praf de budincă și zahăr vanilat. Lăsăm să se răcească.
Separat, mixăm spumă untul împreună cu zahărul pudră. Încorporăm și budinca. Umplem coșulețele cu cremă.
Peste cremă punem fructe și dăm coșulețele la frigider. La final, pregătim și gelee-ul conform instrucțiunilor de pe ambalaj și turnăm peste fructe.
Dăm coșulețele înapoi la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!