Baigli cu mac – Cea mai simplă rețetă – Se prepară din 1 kg făină, 600 ml lapte, 300 ml ulei, 4 linguri zahăr, 2 ouă și…
Ingrediente necesare:
- 1 kg făină
- 4 linguri zahăr tos
- 1 linguriță sare
- 1 plic praf de copt
- 2 ouă
- 300 ml ulei
- 500 ml lapte
- 42 g drojdie proaspătă
- Jumătate linguriță zahăr pudră
- 100 ml lapte cald
- Mac, nucă, cacao pentru umplutură, după gust (opărim macul/ nuca cu lapte fierbinte)
Mod de preparare:
Amestecăm 100 ml de lapte cald cu jumătate linguriță zahăr pudră, cu drojdia și lăsăm deoparte timp de 10-15 minute.
Într-un bol mare amestecăm restul ingredientelor, după care adăugăm și drojdia și frământăm un aluat omogen și neted.
Împărțim aluatul în trei părți egale și începem imediat să le întindem.
Întindem subțire prima bucată, întindem umplutura, rulăm și transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Procedăm la fel și cu aluatul rămas. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 25 de minute aproximativ.
Savurați cu poftă! Poftă bună!