Ruladă extra moale și pufoasă cu cremă de mascarpone și cocos – Se prepară din 180g făină, 500g mascarpone, 100g fulgi de cocos și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 350 g albuș
- 150 g zahăr pudră
- Un praf de sare
- 180 g făină
- 6 g praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 g mascarpone
- 120 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
Tapetăm o tavă de 32*34 cm cu hârtie de copt și setăm cuptorul la 180 de grade.
Pentru blat, mixăm albușurile spumă împreună cu un praf de sare. Adăugăm treptat și zahărul, mixând continuu până obținem o spumă tare și lucioasă. Cu o spatulă, încorporăm cu grijă și făina amestecată cu praful de copt. Transferăm compoziția în tava pregătită și uniformizăm.
Coacem blatul timp de 15 minute, după care scoatem din cuptor. Răsturnăm blatul pe un prosop umed, îndepărtăm hârtia de copt și rulăm cu tot cu prosop.
Pentru cremă, mixăm mascarpone împreună cu zahărul pudră și cel vanilat. Încorporăm și fulgii de cocos. Întindem crema peste blatul rece, rulăm din nou și decorăm după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!