Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Dovlecei cu carne tocată, cașcaval și sos de smântână – Dovlecei la cuptor, gustoși și savuroși
Ingrediente necesare:
- 3-4 dovlecei
- 600-400 g carne tocată
- 80 g orez
- 1 ceapă
- Jumătate legătură mărar și pătrunjel
- 2 căței usturoi
- Jumătate linguriță boia de ardei dulce
- Sare și piper după gust
- 100-150 g cașcaval (am folosit mozzarella)
Ingrediente necesare pentru sos:
- 300 g smântână fermentată
- 1 lingură ketchup
- 100-150 ml apă
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Îndepărtăm capetele dovleceilor după care îi tăiem în rondele. Punem carnea tocată într-un bol, adăugăm orezul semi fiert, verdețurile tocate mărunt, ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, boiaua dulce, sare, piper și amestecăm foarte, foarte bine.
Între 2 rondele de dovlecei punem un pic din compoziția de carne după care punem într-o tavă unsă cu ulei. Procedăm la fel până se termină ingredientele.
Pentru sos, amestecăm smântâna cu sarea, piperul și ketchup-ul după care adăugăm apa și amestecăm din nou. Turnăm sosul obținut peste dovleceii din tavă și presărăm cașcavalul ras deasupra.
Acoperim tava cu folie de aluminiu și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 90 de minute. Cu 10 minute înainte de a scoate tava din cuptor, îndepărtăm folia.
Savurați cu poftă! Poftă bună!