Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură ușoară și rapidă, fără coacere – Prăjitură de casă cu biscuiți și cremă aromată – Rețetă de nota 10 cu felicitări…
Ingrediente necesare (am folosit o tavă de 23*30 cm):
- Biscuiți cu unt
- 1 L lapte
- 160 g griș
- 130 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 ou
- 250 g unt
- 350 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Punem grișul într-un vas. Adăugăm zahărul tos și cel vanilat, ou și un pic de lapte. Amestecăm foarte bine, să nu rămână cocoloașe. Amestecând continuu, încorporăm și laptele rămas și fierbem compoziția până se îngroașă. Acoperim suprafața cremei cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
După ce se răcește, adăugăm bucățelele de unt și mixăm până obținem o cremă fină.
Tapetăm tava cu un strat de biscuiți peste care întindem uniform crema.
Mixăm frișca lichidă spumă tare și o întindem peste stratul de cremă. Dăm prăjitura la frigider peste noapte. A doua zi o porționăm și o decorăm după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!