Rețetă deosebită, cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură cu aluat răzuit, mere și cremă de vanilie – Rețetă de colecție, o prăjitură ușoară și rapidă, pe care nu ai voie să o ratezi…
Ingrediente necesare pentru aluat (folosim o tavă de 20*35 cm):
- 350 g făină
- 1 linguriță și jumătate praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 plic zahăr vanilat
- 70 g zahăr tos
- 200 g unt
- 1 ou
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 750 ml lapte
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 ouă
- 80 g zahăr tos
- 50 g amidon alimentar
- 80 g unt
Ingrediente necesare pentru stratul cu mere:
- 1,5 kg mere (curățate și date prin răzătoare)
- 4 linguri zahăr tos
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 lingură unt
Alte ingrediente necesare:
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Pentru aluat, cernem făina într-un bol. Adăugăm praful de copt, sarea, zahărul vanilat și cel tos, oul, bucățelele de unt și frământăm repede. Împărțim aluatul în două bucăți, învelim fiecare bucată în folie alimentară și le dăm la congelator.
Pentru cremă, punem ouăle, zahărul tos și cel vanilat și amidonul într-un vas. Amestecăm până la omogenizare după care încorporăm treptat laptele. Punem vasul pe foc și, amestecând continuu, fierbem crema pe foc mic.
Pentru stratul cu mere, topim untul într-un vas. Adăugăm merele rase, zahărul, scorțișoara și călim totul împreună timp de câteva minute, amestecând.
Asamblare: tapetăm tava cu hârtie de copt. Scoatem o bucată de aluat din folie și o dăm pe răzătoare direct în tavă. Formăm un blat uniform peste care întindem merele. Peste mere întindem crema. Scoatem și cealaltă bucată de aluat din folie și dăm pe răzătoare direct peste stratul de cremă.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 45-50 minute. lăsăm prăjitura să se răcească complet înainte de a o porționa și servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!