Prima și cea mai sănătoasă opțiune pentru o dietă alimentară este salată iar cea de mai jos nu doar că este foarte sănătoasă dar este și foarte gustoasă. Consumând această salată în fiecare dimineață, oferi organismului tău beneficii nesperate.
Pentru a prepara această salată ai nevoie de varză crudă, morcov crud și țelină crudă, în cantități egale. Legumele se curăță, se taie mărunt și se amestecă după care se mai adaugă deasupra suc de lămâie și un pic de ulei de măsline, câteva măsline, 1-2 linguri de porumb fiert, pătrunjel și / sau mărar tocat mărunt și se amestecă.
Această salată se consumă în fiecare dimineață și există și o dietă completă:
Mic dejun – 1 felie de pâine prăjită, 1 ou sau 1 banană și 1 pahar de suc de grepfrut
Prânz – 300 g salată
Gustare – 1 măr
Cină – 300 g salată
Timp de 3 săptămâni se va consuma 100-150 grame de salată înaintea meselor principale. În rest, se poate consuma orice dar porțiile se reduc și se evită alimentele nesănătoase. În aceste 3 săptămâni se vor elimina până la 5 kilograme.
Nu în ultimul rând, hidratarea este extrem de importantă!
Varza – Beneficii
- indicat în tratarea ulcerului peptic
- ajută la detoxifierea organismului
- îmbunătățește sănătatea gastrointestinală
Țelina – Beneficii
- adjuvant în afecțiunile articulare
- reduce presiunea arterială
- scade colesterolul rău
- afrodisiac recunoscut de lumea medicală
Morcovul – Beneficii
- previne cancerul
- are efect antiîmbătrânire
- îmbunătățește vederea
Despre dietele pe bază de salate
Silueta se poate modela cu ajutorul salatelor de legume și de fructe. Iată care sunt ingredientele recomandate pentru aceste salate:
- pepene galben, pepene roșu
- caise, piersici, nectarine
- mango, banane
- cireșe
- conopidă
- vinete
- morcovi
- roșii
- castraveți
- ardei gras, ardei capia
- ceapă, usturoi
- orez
- paste integrale, pâine integrală toast, cereale integrale
- fructe confiate
- nuci
- pește, piept de pui, piept de curcan
- ton
- brânză degresată, tofu
- ulei de măsline (în cantități moderate)
Mic dejun și cină – Salată de fructe la discreție, fără zahăr sau alcool
Ziua 1 – prânz – salată de nuci și spanac
Ingrdiente: 100 g spanac, 100 g ciuperci, 1 ceapă medie, 1 ou fiert tare, 1 linguriță de ulei de măsline și 1 linguriță de oțet balsamic, miezul de la 3 nuci, sare, piper și 50 g mozzarella.
Spanacul se spală, se îndepărtează codițele mari, se zvântă și frunzele se rup în bucăți. Se curăță și se spală ciupercile și ceapa și se taie felii. Se taie cubulețe oul fiert și mozzarella și se fărâmițează miezul de nucă. Toate ingredientele pregătite se pun într-un bol, se toarnă deasupra uleiul de măsline și oțetul balsamic, se pune sare și piper după gust și se amestecă.
Ziua 2 – prânz – salată de orez cu legume
Ingrediente: jumătate ceașcă de orez, 2 cești de apă, sare, piper, 1 roșie medie, 1 ardei gras, 1 ceapă medie, 3 căței de usturoi, 1 linguriță suc de lămâie și 1 linguriță de ulei de măsline.
Orezul se fierbe în apă timp de 20 de minute. Roșia și ardeiul se taie bucățele mici, ceapa solzișori fini și se amestecă cu sare și piper, ulei de măsline și sucul de lămâie. Feliile fine de usturoi se pun peste orezul rece, se amestecă toate ingredientele pentru salată și se lasă la frigider pentru 10 minute după care se consumă.
Ziua 3 – prânz – salată cu piept de pui
Ingrediente: 1 salată verde, 100 g piept de pui (fiert sau făcut la grătar), 3 căței de usturoi, 1 ardei gras, 1 roșie, 50 g parmezan ras, 50 g crutoane, 1 linguriță de ulei de măsline și una de suc de lămâie, sare și piper.
Salata se spală bine, se usucă și se rupe bucăți. Carnea se taie cubulețe, roșia și ardeiul feliuțe și se amestecă toate ingredientele într-un bol mare. Se condimentează cu sare și piper, se adaugă uleiul de măsline și zeama de lămâie iar la final se adaugă și parmezanul ras.
Ziua 4 – prânz – salată de broccoli cu iaurt
Ingrediente: 100 g broccoli proaspăt, 80 g ciuperci, 3 roșii mici, 1 ardei gras, 1 ceapă roșie medie, 8 măsline, 50 ml iaurt dietetic, 1 lingură muștar Dijon, 1 linguriță suc de lămâie, sare, piper.
Broccoli, ciupercile, roșiile, ceapa și ardeiul se spală și se taie felii. Se pun într-un bol și se adaugă și măslinele. Iaurtul se amestecă cu muștarul, zeama de lămâie, sarea și piperul și se toarnă peste legume. Se amestecă, se acoperă cu folie de plastic și se pune la rece pentru 1 oră după care se poate consuma.