Rețetă pas cu pas, cu imagini – Fursecuri cu unt și zahăr – Fursecuri dulci din aluat dospit – Rețetă delicioasă, foarte delicioasă!
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 2 ouă
- Jumătate linguriță sare
- 60 g ulei
- 21 g drojdie proaspătă
- 50 g zahăr
- 200 ml lapte
- 480 g făină
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- Vanilie
- 50 g unt
- 120 g zahăr
Mod de preparare:
Pentru aluat, dizolvăm drojdia și zahărul în laptele cald. adăugăm uleiul, 1 ou întreg și 1 albuș și amestecăm bine. Punem gălbenușul rămas într-un pahar și turnăm lapte deasupra ca să nu se usuce.
Treptat încorporăm și făina, amestecând cu lingura după care transferăm aluatul pe suprafața de lucru și frământăm până obținem un aluat omogen, neted și moale (cam 5-7 minute).
Punem aluatul într-un bol uns cu un pic de ulei. Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm aluatul la dospit la loc cald până își mărește volumul de 2-3 ori.
Transferăm aluatul dospit pe suprafața de lucru. Îl frământăm un pic, modelăm un sul și tăiem în 14 bucăți egale. Formăm 14 bile pe care le acoperim cu folie.
Topim untul. Amestecăm zahărul tos cu zahăr vanilat.
Întindem o bilă de aluat într-un dreptunghi, ungem cu unt, presărăm zahăr deasupra și rulăm.
Aplatizăm ușor, pliem în două, aplatizăm din nou și tăiem în două. Transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Acoperim tava cu folie și lăsăm fursecurile la dospit doar cât le pregătim și pe celelalte. În timp ce coacem prima tură, a doua tură va sta la dospit.
Le ungem cu gălbenușul rămas (amestecat cu lapte), presărăm zahăr deasupra și coacem fursecurile la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 14-15 minute.
După coacere, le transferăm imediat pe un grătar unde le lăsăm să se răcească.
Savurați cu poftă! Poftă bună!