Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Pur și simplu un deliciu – Merită să încercați rețeta – Prăjitură de casă (cu fructe și bezea)
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 3 gălbenușuri
- 80 g unt
- 60 g zahăr
- 50 g smântână
- 220 g făină
- Jumătate linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
- Vanilie
Ingrediente necesare pentru stratul cu fructe:
- 500 g cireșe / vișinie / alte fructe
- 100 g zahăr
- 60 g amidon
- 90 ml apă
Ingrediente necesare pentru bezea:
- 3 albușuri
- 10 g amidon
- 130 g zahăr
- 1 praf acid citric
- Vanilie
Mod de preparare:
Pentru stratul cu fructe, punem cireșele congelate într-o cratiță. Adăugăm zahăr și amestecăm pe foc mediu. Separat, amestecăm amidonul cu apa.
După ce amestecul de fructe lasă lichid și dă in clocot, mixăm cu blenderul vertical.
Încorporăm amestecul de amidon și apă. Ținem pe foc până se îngroașă. După ce dă în clocot, fierbem timp de 1 minut după care luăm de pe foc.
Transferăm compoziția într-un bol.
Pentru aluat, punem untul moale într-un bol. Adăugăm sare, zahărul tos și vanilia și amestecăm. adăugăm smântâna, gălbenușurile și omogenizăm.
Adăugăm treptat făina cernută împreună cu praful de copt, amestecând și frământând până la omogenizare.
Transferăm aluatul astfel obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, formând un blat uniform. Înțepăm blatul cu o furculiță.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
Pentru bezea, mixăm albușurile împreună cu acidul citric timp de 1 minut. Adăugăm zahărul vanilat și, mixând continuu, încorporăm treptat zahărul tos. După ce zahărul se dizolvă complet și obținem o spumă fermă și lucioasă, încorporăm amidonul.
Întindem compoziția de cireșe peste blat iar deasupra întindem bezeaua. Dăm prăjitura la cuptorul preîncălzit la 150 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!