Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Pulpe de pui la tavă, cu umplutură aromată și delicată – Delicatese? Cu siguranță! Rețetă inedită și deosebită…
Ingrediente necesare:
- 3-4 cartofi medii, fierți
- 200 g piure de castane, neîndulcit
- 1 ou
- Sare, piper, nucșoară
- 4-5 pulpe de pui întregi
- 1-2 lingurițe cimbru uscat
- 30-40 g unt
Ingrediente necesare pentru sos:
- 1 kg vișine (congelate) fără sâmburi
- 2-3 linguri zahăr
- 1 lingură făină
- 1 lingură praf de budincă cu gust de punch
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 praf nucșoară
- 100 ml smântână de gătit
Mod de preparare:
Curățăm cartofii și îi fierbem în apă cu sare după care îi pisăm. Amestecăm cartofii cu piureul de castane, oul, sarea și piper. Curățăm pulpele și le umplem, sub piele, cu umplutura de cartofi și castane.
Transferăm pulpele pe o tavă. Amestecăm untul topit cu cimbrul și ungem pulpele. Condimentăm cu sare și piper, acoperim tava cu folie de aluminiu și o dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 90 de minute, aproximativ. Îndepărtăm folia și mai lăsăm tava la cuptor până carnea se rumenește frumos.
Pentru sos, punem la fiert vișinele, turnând apă peste ele cât să se acopere. Adăugăm zahărul, scorțișoara, nucșoara și fierbem totul împreună.
Separat, amestecăm smântâna de gătit cu praful de budincă și făina, adăugăm un pic din lichidul de la vișine și omogenizăm. Turnăm totul în vasul cu vișine și omogenizăm bine, amestecând continuu până sosul se îngroașă.
Servim pulpele alături de sosul de vișine.
Savurați cu poftă! Poftă bună!