Tort aperitiv, cu carne tocată și cașcaval – Rețetă inedită, cu adevărat deosebită
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 g carne tocată
- 1 ceapă roșie
- 1 cățel usturoi
- 100 ml apă
- 1 cub supă
- Sare, piper, boia
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 125 ml lapte
- 125 ml chefir sau iaurt natural
- 7 g drojdie uscată
- 1 lingură zahăr tos
- 1 linguriță sare
- 1 ou
- 500 g făină
- 6 linguri ulei
Ingrediente necesare pentru uns:
- 1 ou
- 1 lingură lapte
Alte ingrediente necesare:
- 140 g cașcaval ras
- 30 g unt
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecăm laptele cald cu drojdia, zahărul și lăsăm deoparte timp de 15 minute. Punem restul ingredientelor într-un bol mai mare și amestecăm.
Adăugăm amestecul de drojdie și frământăm un aluat omogen și neted. Acoperim bolul cu un prosop curat, punem la loc cald și lăsăm aluatul la dospit.
Împărțim aluatul în două și întindem fiecare parte la o grosime de 3-4 mm. Decupăm cu un pahar de 7,5 cm.
Pentru umplutură, amestecăm carnea tocată cu ceapa tocată mărunt, sare, piper, usturoi pisat, apa amestecată cu cubul de supă și boia, până la omogenizare. Punem din umplutură pe rondelele de aluat, peste umplutură punem din cașcavalul ras. Tragem marginile în sus și lipim, după cum se vede în imagine.
Transferăm pachețelele pe o tavă rotundă de 28 cm. Ungem cu ulei, acoperim cu un prosop și lăsăm la dospit 30 de minute, la loc cald. Amestecăm oul cu laptele și ungem aluatul din tavă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 35-40 minute.
După coacere, ungem cu unt ( cam 30g ), acoperim din nou cu un prosop și lăsăm deoparte timp de 15 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!