Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Dovlecei în vas yena (umpluți cu legume și cașcaval) – Rețetă simplă și rapidă, gustoasă și savuroasă
Ingrediente necesare:
- 2 dovlecei
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ardei
- 50 g cașcaval
- Usturoi
- Sare și piper, alte condimente după gust
- Verdeață după gust
Mod de preparare:
Tăiem dovleceii în bucăți mai mici și îndepărtăm miezul cu o lingură. Ungem dovleceii cu ulei pe toate părțile și îi dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
Călim ceapa tocată mărunt într-o tigaie cu un pic de ulei încins. După ce ceapa devine translucidă, adăugăm și morcovul ras, cubulețele de ardei, pulpa de dovlecei tocată, condimente și usturoiul pisat. Amestecăm bine și călim totul împreună timp de câteva minute după care adăugăm și verdeața tocată mărunt și luăm tigaia de pe foc.
Scoatem tava din cuptor și umplem dovleceii cu amestecul de legume. Deasupra presărăm cașcaval ras și dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 20 de minute.
Notă: în loc de legume, putem folosi și carne tocată și/sau ciuperci pentru umplutură.
Savurați cu poftă! Poftă bună!