Melcișori cu vanilie și afine – Se prepară din 300g făină, 400 ml lapte, 120g afine, 100g zahăr pudră și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 45 g unt
- 300 g făină
- 125 ml lapte
- Jumătate plic drojdie uscată
- 100 g zahăr pudră
- 1 ou
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 400 ml lapte
- 1 plic budincă de vanilie
- 3 linguri zahăr tos
- 120 g afine
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem toate ingredientele necesare într-un bol și frământăm până la omogenizare. Punem un pic de făină peste aluat, acoperim bolul cu un prosop curat, punem la loc cald și lăsăm aluatul la dospit timp de 90 de minute aproximativ.
Între timp, pregătim budinca.
Punem la fiert 350 ml de lapte. Amestecăm laptele rămas cu praful de budincă și cu zahărul. Când laptele fierbe, adăugăm amestecul de budincă și fierbem totul până se îngroașă. Luăm budinca de pe foc și o lăsăm să se răcească.
Întindem aluatul într-un dreptunghi, întindem budinca și punem afinele. Rulăm, după care tăiem în felii de 2 cm grosime. Transferăm melcișorii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se poate folosi și tava de brioșe. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Savurați cu poftă! Poftă bună!