Ingrediente:

  • 1 kg castraveți
  • 1 kg roșii
  • 1 kg ardei dulci
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 9 boabe de piper negru
  • 6 legături mărar

Ingrediente pentru marinadă:

  • 1.5 l apă
  • 2 linguri sare
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriță oțet

Mod de preparare:

1. Pentru început spălăm și curățăm legumele de semințe, unde este cazul.

2. Roșiile și castraveții nu trebuie mărunțiți.

3. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ardeii grași fâșii. Morcovii îi tăiem rondele iar ceapa sferturi.

4. Repartizăm legumele în borcane sterilizate. Adăugăm condimentele și apa fierbinte.

5. După 15 minute, scurgem apa din borcane. O punem la fiert. Adăugăm zahărul, sarea, oțetul iar la primul clocot, o turnăm înapoi în borcane, pe care le închidem ermetic.

Poftă bună!

Loading...