Rețetă simplă și rapidă, cu imagini, explicată pas cu pas – Biscuiți fragezi și delicioși (cu unt) – Biscuiți de casă cu unt, moi și sfărâmicioși – Rețetă Daneză
Ingrediente necesare:
- 300 g făină
- 200 g unt moale, la temperatura camerei (82%)
- 100 g zahăr pudră
- 1 ou mare
- 1 praf de sare
- 1 lingură esență de vanilie
Mod de preparare:
Punem oul într-un bol și îl mixăm timp de 1-2 minute.
Punem untul moale într-un bol. Adăugăm zahărul pudră și mixăm spumă. Adăugăm un praf de sare, oul mixat și omogenizăm. Adăugăm și vanilia și mixăm din nou, timp de 1-2 minute. Adăugăm jumătate din făina cernută și mixăm la viteză mică. Adăugăm încă un pic de făină iar după ce adăugăm ultima transă de făină, amestecăm cu o lingură de lemn.
Transferăm aluatul într-un poș cu dui de stea. Formăm fursecurile pe tava tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 10-12 minute.
După ce fursecurile se răcesc, putem decora după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!