Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Pandișpan Japonez cu cremă de brânză (Cheesecake Japonez) – Rețetă de colecție, merită salvată și probată 🙂
Ingrediente necesare:
- 100 ml lapte
- 200 g cremă de brânză
- 60 g unt
- 60 g făină
- 25 g amidon alimentar
- 6 ouă mari
- 120 g zahăr pudră
- Coajă rasă de lămâie – opțional
- Esență de vanilie – opțional
- 1 praf de sare
Pentru această rețetă folosim o tavă de 22 cm pe care o tapetăm cu hârtie de copt și o învelim bine în folie de aluminiu, deoarece o vom pune într-o altă tavă cu apă.
Mod de preparare:
Punem crema de brânză, laptele și untul moale într-un vas. Punem pe foc mic și încălzim compoziția, amestecând continuu, până la omogenizare, fără să o fierbem. Luăm vasul de pe foc și încorporăm treptat gălbenușurile, amestecând continuu cu un tel. De asemenea, putem adăuga și esența de vanilie și coaja de lămâie. Cernem făina direct în vas, amestecând continuu. La final, cernem în vas și amidonul și amestecăm până la omogenizare.
Separat, mixăm albușurile spumă, împreună cu un praf de sare și 1-2 picături de zeamă de lămâie. După câteva minute de mixare, încorporăm treptat și zahărul, mixând până obținem o spumă semi-tare.
Trecem compoziția cu crema de brânză printr-o strecurătoare măruntă, pentru a elimine eventualele cocoloașe. Adăugăm un sfert din spuma de ouă și omogenizăm bine. Treptat încorporăm și spuma rămasă, amestecând ușor cu telul.
Turnăm aluatul în tava pregătită și uniformizăm frumos. Punem tava pe o altă tavă cu apă fierbinte și dăm la cuptorul preîncălzit la 150 de grade. Apa să fie de 1-1,5 cm înălțime.
Coacem tortul timp de 1 oră după care reducem temperatura la 140 de grade și mai coacem pentru încă 20 de minute. Este foarte important să nu deschidem ușa cuptorului în timpul coacerii!
După coacere, oprim focul și lăsăm tortul la cuptor, cu ușa întredeschisă, pentru 10-15 minute. Ulterior, îl putem scoate din tavă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!