Rețetă cu imagini, pas cu pas – Clătite Coreene (cu umplutură dulce sau sărată)
Ingrediente necesare pentru aluat (pentru 9-10 clătite):
- 200 g apă caldă
- 50 g lapte
- 5 g drojdie instant
- 30 g zahăr
- 5 g sare
- 3 g praf de copt – opțional
- 20 g ulei
- 15 g unt topit și răcit
- 240 g făină
- 60 g făină de orez
Ingrediente necesare pentru umplutura dulce (pentru 10 clătite):
- 50 g zahăr brun
- 30 g arahide tocate mărunt
- 3 g scorțișoară
- 8 g făină
Ingrediente necesare pentru umplutura sărată (pentru 10 clătite):
- 70 g tăiței de sticlă
- 15 g morcov
- 15 g ceapă verde
- 20 g ceapă
- 2 linguri ulei
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri miere sau zahăr
- 1 lingură ulei de susan
- 1 lingură semințe de susan
Mod de preparare:
Pentru aluat, turnăm apa într-un bol adânc. Adăugăm laptele, drojdia, zahărul și amestecăm bine, până drojdia se dizolvă complet. Adăugăm sarea, praful de copt, uleiul, untul și omogenizăm. Adăugăm cele două tipuri de făină și amestecăm bine cu spatula, timp de 5 minute. Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm aluatul la dospit timp de 1 oră, la loc cald.
Pentru umplutura dulce, punem zahărul, arahidele, scorțișoara și făina într-un bol și amestecăm bine.
Pentru umplutura sărată, tocăm mărunt ceapa, morcovul și ceapa verde. Punem tăiețeii în apă clocotindă și îi fierbem timp de 6 minute.
Scurgem bine apa, fără să clătim tăiețeii după care îi punem într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins. Adăugăm și sosul de soia, mierea și amestecăm până lichidul se evaporă, la foc mediu. Adăugăm uleiul de susan și semințele de susan și amestecăm bine. Transferăm tăiețeii într-un bol și mărunțim cu o foarfecă.
Adăugăm ceapa, morcovul, ceapa verde și amestecăm bine.
După dospire, ne ungem mâinile cu ulei și rupem bucăți din aluat din care formăm bile. Le aplatizăm în palmă, punem câte o lingură de umplutură la mijloc și învelim bine umplutura cu aluat.
Punem clătitele într-o tigaie cu ulei și le aplatizăm. Le prăjim pe foc mediu spre mic până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!