Rețetă cu imagini, pas cu pas – Ruladă moale și delicată – Ruladă de ciocolată cu umplutură fină
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- Jumătate linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
- Zahăr vanilat
- 20 g pudră de cacao
- 30 ml apă
- 90 g făină
- 100 g zahăr
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 ou
- 15 g făină
- 15 g amidon
- 30 g unt
- Zahăr vanilat
- 100 g zahăr
- 350 g iaurt sau smântână
- Gem
Mod de preparare:
Pentru blat, spargem ouăle într-un bol. Adăugăm sare și mixăm timp de 1 minut. Adăugăm zahărul vanilat și, mixând continuu, încorporăm treptat și zahărul tos. După ce zahărul se dizolvă complet, adăugăm apa și omogenizăm.
Amestecăm făina cu praful de copt și pudra de cacao și cernem în tranșe amestecul în spumă, amestecând ușor cu telul.
Transferăm compoziția pe o tavă de 30×40 cm tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 8 minute.
După coacere răsturnăm blatul pe o altă bucată de hârtie de copt și îndepărtăm hârtia pe care s-a copt.
Pentru umplutură, punem zahărul într-o cratiță. Adăugăm făina, amidonul și amestecăm. adăugăm oul, omogenizăm după care încorporăm și iaurtul.
Punem pe foc mediu spre mic și amestecăm până compoziția de îngroașă. După ce dă în clocot, o fierbem timp de 1 minut după care adăugăm zahăr vanilat, untul și amestecăm până la omogenizare.
Transferăm crema într-un bol, acoperim suprafața cu folie și lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Întindem un strat de gem pe blat, după care întindem și crema.
Rulăm, împachetăm în hârtia de copt și dăm rulada la frigider pentru câteva ore.
Ulterior, decorăm după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!