Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Covridog de casă – Crenvurști în aluat fraged, moale și pufos
Ingrediente necesare:
- 200 ml lapte
- 1 linguriță zahăr tos
- 25 g drojdie proaspătă
- 300 g făină
- 1 linguriță sare
- 40-50 g unt
- 1 gălbenuș
- 10 crenvurști
- 1 ou pentru uns
- 20 g unt pentru tavă
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia și zahărul în laptele cald. Lăsăm amestecul deoparte pentru 15 minute, la loc cald, până drojdia se activează.
Cernem făina într-un bol mai mare. Adăugăm sarea și amestecăm. Adăugăm untul topit (nu fierbinte), gălbenușul, amestecul de drojdie și frământăm timp de 4-5 minute, până obținem un aluat omogen și neted.
Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, pentru 45 minute. După dospire, transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl întindem într-un dreptunghi de 30*40 cm. Tăiem în fâșii de 3 cm grosime.
Ungem fiecare fâșie cu ou bătut după care învelim câte un crenvurști cu ele. Transferăm rulourile pe o tavă unsă cu unt. Ungem rulourile cu ou bătut, le acoperim și le lăsăm la dospit pentru 15-20 de minute.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 15-17 minute. Din aceste cantități obținem 10 rulouri care se pot reîncălzi la cuptorul preîncălzit la 70-80 de grade.
Savurați cu poftă! Poftă bună!