Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Bezele de casă – Fine și aromate
Ingrediente necesare:
- 1 albuș de ou
- 5 g agar-agar
- 75 g apă
- 1 praf acid citric
- Vanilie – opțional
- 130 g sos dens de mere
- 300 g zahăr
Mod de preparare:
Punem sosul de mere într-un bol.
Punem zahărul într-o cratiță. Adăugăm zahăr vanilat, apă și agar-agar. Amestecăm bine.
Adăugăm acid citric în bolul cu sosul de mere și mixăm timp de 2 minute. Adăugăm albușul și mixăm timp de 3 minute.
Punem cratița cu zahăr pe foc și amestecăm continuu până zahărul se dizolvă complet. Aducem siropul la 110 de grade. Luăm siropul de pe foc, lăsăm deoparte pentru exact 20 de secunde după care începem să îl încorporăm în spumă, mixând continuu.
La final putem adăuga și un strop de colorant alimentar.
Transferăm spuma într-un poș și formăm bezelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le lăsăm să se usuce, până se formează o crustă pe suprafața lor.
Le pudrăm cu zahăr pudră amestecat cu amidon. Lipim 2 câte 2, le dăm prin amestecul de zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!