Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură foarte aromată și foarte delicioasă – Se prepară ușor și o să vă placă mult – Prăjitură la tavă (cu brânză dulce)
Ingredient necesare pentru blat:
- 1 ou
- 50 g zahăr
- 1 praf de sare
- Jumătate linguriță praf de copt
- 120 g unt
- 200 g făină
- 10 g semințe de susan
- 10 g fulgi de cocos
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 3 ouă
- Vanilie
- 100 g smântână
- 140 g zahăr
- 600 g brânză de vaci (sau cremă de brânză)
Alte ingrediente necesare:
- 1 lingură zahăr
- 200 g afine
- 1 linguriță amidon și 1 lingură apă
Mod de preparare:
Pentru blat, punem untul moale într-un bol. Adăugăm sare, zahăr și amestecăm cu spatula. Adăugăm oul, omogenizăm.
Adăugăm fulgii de cocos și semințele de susan și amestecăm din nou. Încorporăm treptat făina cernută împreună cu praful de copt. Începem prin a amesteca cu telul după care frământăm aluatul cu mâna.
Transferăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îl întindem cu mâna pentru a obține un blat uniform.
Pentru umplutură, punem brânza de vaci într-un bol. Adăugăm zahărul tos și cel vanilat, smântâna, ouăle și mixăm cu blenderul vertical până obținem o compoziție fină și omogenă.
Punem afinele și zahărul într-o cratiță. Punem pe foc și după ce dă în clocot fierbem timp de 1 minut. Amestecăm amidonul cu apa, turnăm în cratiță și amestecăm bine până sosul se îngroașă.
Transferăm sosul într-un bol.
Turnăm crema peste blatul din tavă. Punem și sosul răcorit din loc în loc și amestecăm ușor cu crema, folosind o scobitoare.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 140-150 de minute pentru aproximativ 1 oră. Lăsăm să se răcorească timp de 30 de minute în tavă după care o scoatem.
Savurați cu poftă! Poftă bună!