Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tocăniță cu carne de porc – Rețetă simplă și gustoasă – Aveți nevoie de 1 kg carne de porc, 2 cepe roșii, 2 căței de usturoi și…
Ingrediente necesare:
- 1 kg carne de porc
- 2 cepe roșii
- 2 căței usturoi
- Boia
- Roșii
- Ardei
- Ulei
- 500 g paste penne
Mod de preparare:
Umplem cu apă până la jumătate o oală de 3 litri. Adăugăm 2 lingurițe de sare, un pic de ulei și punem pe foc. Când apa fierbe, adăugăm pastele și le fierbem pe foc mediu până sunt gata. Clătim pastele cu apă rece și le scurgem bine de apă.
Spălăm carnea, o curățăm și o tăiem cubulețe. Curățăm și tocăm și ceapa cubulețe după care o călim într-o tigaie cu ulei încins. Adăugăm carnea, amestecăm și călim totul împreună până carnea se albește.
Adăugăm și cubulețele de ardei și de roșii, luăm vasul de pe foc și adăugăm 4 lingurițe de boia, 2 lingurițe de sare și cățeii de usturoi.
Amestecăm și punem vasul înapoi pe foc. Adăugăm 500 ml de apă și gătim totul împreună pe foc mediu și sub capac, timp de 45 de minute. Amestecăm din când în când.
Savurați cu poftă! Poftă bună!