Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjiturele de casă fine și cremoase – Prăjiturele cu brânză dulce și vanilie (Mini-Cheesecake)
Ingrediente necesare pentru blaturi:
- 140 g biscuiți Petit Beurre
- 2 linguri zahăr
- 5 linguri unt topit
Ingrediente necesare pentru compoziția de brânză:
- 2 ouă
- 460 g cremă de brânză la temperatura camerei
- Jumătate linguriță extract de vanilie
- 140 g zahăr
Mod de preparare:
Pentru blaturi, măcinăm biscuiții cu robotul de bucătărie după care îi amestecăm cu zahărul, într-un bol. Adăugăm untul topit și amestecăm foarte bine compoziția. Împărțim compoziția în 12 forme de brioșe, tapetate cu hârtiuțe pentru brioșe. Presăm bine cu lingura sau cu un pahar mic.
Pentru compoziția de brânză, punem crema de brânză într-un bol și o mixăm timp de 2-3 minute. adăugăm zahărul, vanilia și mixăm până zahărul se dizolvă cât mai bine. După ce mixăm un pic ingredientele, adunăm compoziția în mijlocul bolului și mixăm din nou.
Încorporăm câte un ou, mixând până la omogenizare după fiecare. Transferăm compoziția în formele de brioșe.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, pentru 20-22 minute. Avem grijă să nu coacem cheesecake-urile prea mult, ca să nu devină uscate. Dacă suprafața începe să crape, înseamnă că le-am ținut prea mult la cuptor.
Scoatem tava din cuptor, lăsăm cheesecake-urile să se răcească până la temperatura camerei după care dăm la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore. A doua zi, decorăm după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!