Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură de casă la tavă, cu lapte – Prăjitură moale și pufoasă, cu adevărat delicioasă – Rețetă rapidă, din câteva ingrediente
Ingrediente necesare:
- 200 ml lapte la temperatura camerei
- 1 lingură oțet 9%
- 2 ouă
- 200 g zahăr
- 100 ml ulei
- 150-200 g făină
- 10 g praf de copt
- Miere și fulgi de cocos după gust (pentru decor)
Mod de preparare:
Amestecăm laptele cu oțetul și le lăsăm să interacționeze timp de câteva minute. Separat, mixăm ouăle împreună cu zahărul, la viteză mare, timp de câteva minute. Trebuie să obținem o compoziție albicioasă, pufoasă și voluminoasă.
Adăugăm laptele amestecat cu oțetul și amestecăm cu un tel. Adăugăm și uleiul și omogenizăm. Treptat încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt, amestecând cu telul prin mișcări circulare de jos în sus…
Transferăm aluatul astfel obținut în tava tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 20-25 minute sau până prăjitura trece testul cu scobitoarea. O lăsăm să se răcească după care o scoatem din tavă și o așezăm pe un platou. Ungem prăjitura cu miere și presărăm fulgi de cocos deasupra ei.
Savurați cu poftă! Poftă bună!