Usturoiul este unul dintre cele mai cunoscute și utilizate condimente, având proprietăți uimitoare.
Conține seleniu, sulf, cupru, uleiuri volatile, fosfor, iod, zinc, potasiu, calciu, mangan, sodiu și vitaminele B și C. Alicina din usturoi este un puternic antibiotic natural.
Așadar, usturoiul are nenumărate beneficii medicinale, proprietăți antivirale, antibacteriene, antifungice și antioxidante.
Beneficiile sucului de usturoi:
-pentru astm, amestecați 10 picături de suc de usturoi cu 2 lingurițe de miere, într-un pahar cu apă; consumați zilnic
-pentru durere în gât, amestecați sucul de usturoi cu apă fierbinte și faceți gargară
-pentru tuse, adăugați 20 picături de suc de usturoi într-un pahar cu suc de rodie
-pentru acnee, aplicați sucul de usturoi pe zonele afectate, lăsându-l să acționeze timp de 5 minute, repetând procedeul zilnic până acneea dispare
-pentru colesterol
-pentru mușcături de insecte, masați zona cu suc de usturoi
Sfaturi:
-consumați sucul de usturoi după mese
-aplicați sucul doar topic și pentru o perioadă scurtă de timp, pentru a nu irita pielea
-păstrați sucul într-un loc uscat și răcoros, ferit de razele solare
-pentru suc, folosiți întotdeauna usturoi proaspăt
Rețetă de suc de usturoi
Curățați 30 de căței de usturoi și tocați 6 lămâi.
Puneți ingredientele în blender și mixați foarte bine.
Într-un vas, fierbeți 2 L de apă, adăugați compoziția de usturoi și mai țineți vasul pe foc timp de 5 minute, amestecând ocazional.
Lăsați sucul să se răcească după care depozitați-l în sticle, în frigider.
Consumați zilnic câte 50 de ml, timp de 3 săptămâni, cu o pauză de 1 săptămână înainte de încă 3 săptămâni de consum.
Rețetă de smoothie de usturoi
Mixați în blender 2 mere, 1 ardei și 1 căpățână de usturoi. Adăugați și apă și consumați acest smoothie dimineața.
Rețetă de sirop de usturoi
Amestecați 1 cană de suc de lămâie, una de suc de usturoi, una de suc de ghimbir, una de oțet din cidru de mere și fierbeți timp de 30 de minute.
După ce amestecul se răcește, adăugați și 3 căni de miere.
Amestecați foarte bine și depozitați în frigider.
Consumați în fiecare dimineața, înainte de micul dejun, câte o linguriță.
Rețetă de suc de usturoi cu morcovi
Amestecați 3 morcovi cu 2 căpățâni de usturoi, cu 1 măr, câteva fire de pătrunjel și cu o bucată mică de ghimbir proaspăt, într-un blender.
Adăugați 1-2 cești de apă și consumați sucul dimineața.