No menu items!
More

    Prăjitură foarte cremoasă și foarte aromată – Prăjitură de casă Lămâiță

    Am gasit mai multe variante pentru aceasta prajitura insa mie aceasta imi place cel mai mult. E la fel ca si la Alba ca Zapada – circula foarte multe variante de retete, insa o facem pe cea care ne place cel mai mult. Lămâița este o prajitura ce-mi place tare mult si as vrea sa o fac mai des daca as avea timp, asa ca v-o recomand voua sa o incercati sa vedeti cat de buna e…

    Ingrediente pentru foi:

    • 380 gr de faina
    • 75 gr unt la temperatura camerei
    • 2 oua, ½ plic praf de copt
    • 100 gr de zahar, 70 ml de lapte

    Ingrediente pentru crema:

    • 750 ml de lapte
    • 3 plicuri de budinca de vanilie
    • 150 gr de unt, 4-5 linguri de zahar
    • Sucul si coaja de la o lamaie

    Ingrediente pentru glazura:

    • 200 gr de zahar pudra
    • Sucul de la o lamaie
    • 1-2 linguri de apa

    Mod de preparare:

    Toate ingredientele pentru aluat se amesteca si se omogenizeaza dupa care se imparte in 4. Din acele bucati de aluat se formeaza 4 foi si se coc pe rand pe fundul unei tavi de 32×20 cm – la 175 grade timp de 8-10 minute.

    Budinca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj si se lasa la racit – la temperatura camerei si mai apoi se amesteca cu untul si sucul de lamaie pana se omogenizeaza iar mai apoi se imparte in 3.

    Montarea prajiturii – foaie – crema – foaie – crema – foaie – crema – foaie – glazura.

    Glazura – sucul de lamaie, apa fierbinte si zaharul pudra se amesteca foarte bine si se pune peste ultima foaie a prajiturii cu ajutorul unei lingurite. Se pune la frigider pentru 2-3 ore si mai apoi se portioneaza pentru servire.

    Pofta buna!

    Must read

    You might also likeRELATED
    Recommended to you