Am gasit mai multe variante pentru aceasta prajitura insa mie aceasta imi place cel mai mult. E la fel ca si la Alba ca Zapada – circula foarte multe variante de retete, insa o facem pe cea care ne place cel mai mult. Lămâița este o prajitura ce-mi place tare mult si as vrea sa o fac mai des daca as avea timp, asa ca v-o recomand voua sa o incercati sa vedeti cat de buna e…
Ingrediente pentru foi:
- 380 gr de faina
- 75 gr unt la temperatura camerei
- 2 oua, ½ plic praf de copt
- 100 gr de zahar, 70 ml de lapte
Ingrediente pentru crema:
- 750 ml de lapte
- 3 plicuri de budinca de vanilie
- 150 gr de unt, 4-5 linguri de zahar
- Sucul si coaja de la o lamaie
Ingrediente pentru glazura:
- 200 gr de zahar pudra
- Sucul de la o lamaie
- 1-2 linguri de apa
Mod de preparare:
Toate ingredientele pentru aluat se amesteca si se omogenizeaza dupa care se imparte in 4. Din acele bucati de aluat se formeaza 4 foi si se coc pe rand pe fundul unei tavi de 32×20 cm – la 175 grade timp de 8-10 minute.
Budinca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj si se lasa la racit – la temperatura camerei si mai apoi se amesteca cu untul si sucul de lamaie pana se omogenizeaza iar mai apoi se imparte in 3.
Montarea prajiturii – foaie – crema – foaie – crema – foaie – crema – foaie – glazura.
Glazura – sucul de lamaie, apa fierbinte si zaharul pudra se amesteca foarte bine si se pune peste ultima foaie a prajiturii cu ajutorul unei lingurite. Se pune la frigider pentru 2-3 ore si mai apoi se portioneaza pentru servire.
Pofta buna!