Atât ceapa verde cât și usturoiul verde conțin substanțe cu efecte terapeutice excepționale. De exemplu, usturoiul verde are un conținut ridicat de clorofilă, o substanță cu efecte puternice detoxifiante, precum și compuși pe bază de sulf, care au un efect puternic antioxidant și antibiotic.
Pe de altă parte, ceapa verde conține cantități importante de vitamina C, B9, calciu, potasiu și compuși cu efecte terapeutice puternice, precum clorofila, alicina și cvercetina
Ceapa și usturoiul verde – Stimulează activitatea rinichilor
Ceapa și usturoiul verde reprezintă remedii la îndemână pentru susținerea activității aparatului reno-urinar. Stimularea activității rinichilor este esențială la începutul primăverii, deoarece diureza (eliminarea confortabilă a urinei) este mai scăzută, corpul tinde să rețină apă în țesuturi și există un risc ridicat de apariție sau recidivare a unor boli reno-urinare.
Aceste delicatese vegetale stimulează excelent diureza, sunt antiinfecțioase și protejează rinichii și căile urinare. Ele trebuie consumate crude și în cantități mai mari: minim 5 fire pe zi sau mai mult.
Pentru a stimula activitatea rinichilor, se țin cure de minim 14 zile în care se pot consuma din belșug atât ceapă verde cât și usturoi verde.
Ceapa verde
- se poate consuma cu orice alt aliment (supe, ciorbe, pește, brânzeturi etc.)
- se poate adăuga în salatele de crudități
- merge foarte bine cu frunze de leuștean și de pătrunjel
- se poate combina cu orice tip de verdețuri (spanac, salată roșie sau verde, ardei, roșii etc.)
- se poate mânca doar cu sare, zeamă de lămâie și un pic de ulei de măsline
Usturoiul verde
- merge foarte bine cu frunze de pătrunjel și de mărar
- se poate combina cu orice tip de verdețuri (spanac, salată roșie sau verde, ardei, roșii)
- se poate mânca doar cu sare, zeamă de lămâie și un pic de ulei de măsline