Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Ruladă Aperitiv (blat cu morcov și cașcaval, umplutură cu brânză și surimi) – Aperitiv deosebit pentru momente deosebite
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- 3 linguri cu vârf smântână fermentată
- 300 g cașcaval
- 1 morcov mediu
- 1 praf de sare
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 300 g brânză topită
- 240 g batoane surimi (pește)
- 1-2 căței usturoi
- Mărar proaspăt după gust
- Sare după gust
Din ingredientele de mai sus obținem o ruladă de 1040 grame
Mod de preparare:
Pentru blat, batem ouăle împreună cu un praf de sare, până la omogenizare. Adăugăm smântâna fermentată și amestecăm. Dăm morcovul curățat și cașcavalul prin răzătoarea mică și le adăugăm în compoziția de ouă. Amestecăm foarte bine.
Transferăm compoziția pe tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt și unsă cu un pic de ulei. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 12 minute.
Răsturnăm blatul pe o altă bucată de hârtie de copt. Îndepărtăm hârtia pe care s-a copt și lăsăm blatul să se răcească.
Pentru umplutură, dăm brânza topită (scoasă de la congelator) și batoanele surimi pe răzătoarea mare și le punem într-un bol. Adăugăm mărarul tocat mărunt, usturoiul pisat, sare și amestecăm foarte bine.
Întindem umplutura uniform pe blatul de morcovi după care rulăm, începând de la o margine lungă. Învelim rulada astfel obținută în hârtia de copt și o dăm la frigider pentru 2 ore.
Ulterior, o scoatem din hârtia de copt, o porționăm și o servim.
Savurați cu poftă! Poftă bună!