În crustă crocantă și aurie, serviți cu dulceața preferată sau miere… Yammy! Acești papanași sunt uimitor de gustoși și pufoși…
Ingrediente necesare:
3 ouă
100 g zahăr
300 g făină
1 linguriță sare
1 linguriță bicarbonat de sodiu
20 ml ulei
300 g brânză de vaci
200 ml ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Într-un bol mediu, frecăm brânză cu ajutorul unei furculițe, apoi o amestecăm cu ouăle, zahărul, sarea și bicarbonatul.
Turnăm și 20 ml de ulei și amestecăm cu o spatulă de silicon, până la omogenizare.
Cernem făina peste amestecul de brânză și frământăm un aluat puțin lipicios și dens.
Tapetăm suprafața de lucru cu făină, luăm o bucată nu foarte mare din aluat și îl întindem la o grosime de 0,8mm.
Decupăm papanașii cu ajutorul unui pahar mic sau cu o formă specială.
Procedăm la fel și cu restul aluatului.
Încingem 200ml de ulei într-o tigaie și prăjim fiecare papanaș câte 1 minut pe fiecare parte.
Scoatem papanașii pe un platou și servim cu smântână, miere sau dulceața preferată.
Poftă bună!