Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Pulpe de pui umplute, făcute la cuptor, cu puțină bere – Rețetă gustoasă și savuroasă, gata imediat
Ingrediente necesare:
- 1 kg pulpe pui
- Ulei
- Bere
- 2 felii pâine
- 2 cepe roșii
- Usturoi pisat
- Sare, piper și alte condimente după gust
- Pătrunjel verde
- 3 ouă
Mod de preparare:
Curățăm și spălăm carnea. Punem feliile de pâine în apă rece. Într-o tigaie cu un pic de ulei încins, călim ceapa tocată mărunt după care adăugăm și pătrunjelul tocat mărunt și amestecăm bine.
Separat, punem pâinea bine stoarsă într-un bol. Adăugăm ouăle, ceapa cu pătrunjel, 2 căței de usturoi, 2 lingurițe de sare, 1 linguriță de piper, condimentele preferate și amestecăm foarte bine.
Umplem pulpele, sub piele, cu umplutura pregătită anterior și le punem într-o tavă. Punem un pic de apă în tavă după care o acoperim cu folie de aluminiu.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200-220 grade, pentru 40 de minute. După 40 de minute, dacă ne-a mai rămas din umplutură, o punem în tavă și dăm înapoi la cuptor pentru încă 30 de minute.
La final, îndepărtăm folia, turnăm berea în tavă și mai lăsăm la cuptor pentru încă 10 minute, să se rumenească frumos carnea.
Savurați cu poftă! Poftă bună!