Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Ardei umpluți și chifteluțe în sos de roșii (cu carne tocată, orez și ceapă roșie) – Mâncărică gustoasă și savuroasă, pentru întreaga familie
Ingrediente necesare:
- 1 kg carne tocată
- 2-3 ardei
- Sare, piper, boia
- 300 g orez
- 3 ouă
- 2-3 cepe roșii
- Piure de roșii
- Frunze de țelină
- 100 g zahăr
- 100 ml ulei
- Făină
Mod de preparare:
Începem prin a pune apă cu 3 lingurițe de sare, la fiert, într-un vas de 2 L. Când apa fierbe, adăugăm orezul spălat și fierbem până orezul este semipreparat. Ulterior, scurgem orezul de apă. Într-o tigaie cu un pic de ulei încins, călim ceapa tocată mărunt. Punem deoparte.
Punem ulei și 4 linguri de făină într-un vas de 3 L. Încălzim și amestecăm până la omogenizare, luăm de pe foc și adăugăm boiaua. Amestecăm bine, turnăm apă și punem înapoi pe foc. Când compoziția fierbe, adăugăm piureul de roșii și amestecăm bine. Adăugăm zahărul și 2 lingurițe de sare.
Într-un bol mai mare, amestecăm carnea tocată, ouăle, 4 lingurițe de sare, 2 lingurițe de piper, ceapa prăjită și orezul semipreparat.
Punem apă la fiert într-un vas de 4 L, împreună cu 3 lingurițe de sare. Umplem ardeii cu umplutura de carne. Dacă ne mai rămâne umplutură, formăm din ea chiftele.
Punem ardeii umpluți (și chifteluțele) în apa cu sare și fierbem timp de 30 de minute. ulterior, transferăm ardeii în sosul de roșii și mai fierbem totul împreună pentru 5 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!