Prăjitură turnată, super aromată, cu mere
Ingrediente necesare pentru blat:
2 ouă
9 linguri zahăr
9 linguri lapte
9 linguri ulei
12 linguri făină
esență de vanilie (opțional)
1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
1 kg mere
Coajă rasă de portocală
Zahăr
Scorțișoară
Pentru decor: Zahăr pudră
Mod de preparare:
Într-un bol, mixăm ouăle și zahărul până obținem o spumă, apoi turnăm uleiul, esența de vanilie, laptele și adăugăm și praful de copt și făina cernută.
Amestecăm până la omogenizare, apoi împărțim compoziția în două părți egale.
Spălăm, curățăm și dăm merele prin răzătoare, apoi le punem pe foc mediu, împreună cu zahărul, coaja de portocale și scorțișoara. Când merele s-au caramelizat frumos, le luăm de pe foc și le scurgem de zeamă.
Tapetăm o tavă de 15*25 cm cu hârtie de copt și turnăm prima jumătate de compoziție în ea.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit și coacem timp de 10 minute.
După cele 10 minute, scoatem tava din cuptor, întindem uniform umplutura de mere în tavă, turnăm jumătatea rămasă de compoziție peste mere și dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 30 de minute, sau până se rumenește frumos.
Lăsăm prăjitura să se răcească de tot, pudrăm cu zahăr pudră după care putem porționa și servi.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!