Cu secole în urmă, ceapa a fost preferat de vindecătorii antici ca un remediu fiabil și eficient. Fără urmă de îndoială, ceapa este un medicament care face minuni pentru sănătate.
Iată câteva dintre cele mai eficiente rețete pe bază de suc de ceapă:
Mască de ceapă – Sănătate și frumusețe
Dă ceape pe răzătoarea mică și amestecă sucul rezultat cu miere caldă, ușor topită. Aplică ulei de măsline pe față după care aplică și amestecul de miere și ceapă. După ce se usucă, mai aplică însă un strat. Repetă încă o dată.
Procedeul durează cam 40 de minute dar efectul este de-a dreptul uimitor. La final clătește fața cu apă călduță.
Grație conținutului generos de zinc, ceapa poate întineri pieliea și-i poate reda elasticitatea și tinerețea.
Această mască va uniformiza tenul și va netezi ridurile. Se aplică cu pauze de 2 zile, în total 10 aplicări.
Pielea va deveni mai netedă, vor dispărea cicatricile, micile defecte, pistruii și petele întunecate.
Elixir din ceapă
Acest elixir pentru uz intern se recomandă în caz de probleme ale pielii, iritații sau boli cronice și îmbunătățește semnificativ tenul. Datorită conținutului de quercetină flavonoidă, ceapa activează procesul de întinerire, asigurând regenerarea celulelor pielii.
Curăță 10 cepe medii și 1 cățel de usturoi, taie ceapa în sferturi și toarnă peste aceste două ingrediente 1 L de lapte. Fierbe pe foc mic timp de 1 oră după care lasă la răcit. Adaugă și 2 linguri de miere în amestecul răcit și puneți la frigider, într-o sticlă de sticlă închisă etanș.
Ia câte 1 lingură, de 5 ori pe zi, între mese. Va vindeca pielea și o va întineri, va susține sistemul imunitar și va întări întregul corp.
Ceapă pentru dureri de cap, întărirea unghiilor
Mirosul specific al cepei ajută în caz de dureri de cap: inhalează puțin vapori de ceapă pentru a simți o ușurare în puțin timp.
Masând zilnic unghia cu suc de ceapă, se pot întări chiar și cele mai fragile unghi. Pentru a evita mirosul neplăcut, clătește-ți mâinile cu suc de lămâie.
Nu în ultimul rând, ceapa are capacitatea de a stimula și tractul gastrointestinal, de a activa metabolismul, de a elimina toxinele și excesul de lichide din organism.