Prăjitura Zebra, cu vișine și spumă de albușuri – Se prepară din 250g făină, 300g zahăr pudră, 140g iaurt, 200 ml ulei și…
Ingrediente necesare pentru o tavă de 20*30 cm:
- 1 compot vișine fără sâmburi
- 8 albușuri
- 200 g zahăr pudră
- 250 g făină
- 200 ml ulei
- 140 g iaurt natural
- 50 g pudră de cacao
- 100 g ciocolată
- 2 plicuri zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru spuma de albușuri:
- 2 albușuri
- 100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Setăm cuptorul la 180 de grade, încălzire sus-jos. Tapetăm tava cu hârtie de copt. Tocăm mărunt ciocolata și scurgem zeama vișinelor.
Mixăm spumă albușurile împreună cu un praf de sare. Treptat încorporăm și zahărul vanilat și cel pudră, mixând continuu până obținem o spumă tare și lucioasă.
Cu mixerul la viteză mică, încorporăm iaurtul și 150 ml de ulei. Încorporăm și 200 g de făină, amestecând ușor cu o spatulă. Împărțim aluatul astfel obținut în două.
Amestecăm o parte cu ciocolata. Amestecăm făina rămasă (50g) cu pudra de cacao și adăugăm în aluatul cu ciocolată, împreună cu uleiul rămas (50 ml).
Treptat și alternativ, transferăm cele două tipuri de aluat în tavă, folosind o lingură. Presărăm vișinele deasupra și dăm tava la cuptor pentru 30 de minute.
Între timp, mixăm spumă cele 2 albușuri. Mixând continuu adăugăm treptat zahărul pudră. Vom obține o spumă tare și lucioasă.
Întindem spuma peste prăjitură după care dăm tava înapoi la cuptor, la 160 de grade, pentru încă 10-15 minute sau până spuma capătă o culoare aurie.
Lăsăm prăjitura să se răcească complet după care o porționăm cu un cuțit trecut prin apă fierbinte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!