Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Pui chinezesc cu susan și miere – Se prepară din 1 kg pulpe pui, 5 linguri miere, 5 linguri zahăr brun, 5 linguri sos soia, 5 linguri semințe de susan și…
Ingrediente necesare:
- 1 kg pulpe pui superioare, fără os
- 4 căței usturoi
- Piper negru măcinat
- 3 linguri sos de soia
- 1 linguriță sare
- 2 albușuri
- 2 lingurițe pline amidon alimentar
Ingrediente necesare pentru panadă:
- 80 g făină
- 160 g amidon alimentar
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță sare
- 1 ou întreg
- 2 gălbenușuri
- 60 ml ulei
- 250 ml apă aproximativ
Ingrediente necesare pentru sos:
- 5 linguri miere
- 5 linguri zahăr brun
- 5 linguri sos de soia
- 5 linguri ketchup
- 2,5 linguri oțet negru din orez sau oțet balsamic
- 2 linguri amidon alimentar
- 100 ml apă rece
- 1-2 linguri ulei de susan – opțional
- 1-2 linguri sos de stridii – opțional
- 4 linguri semințe prăjite de susan
Alte ingrediente necesare:
- Ulei pentru prăjit
- 2 fire ceapă verde
Mod de preparare:
Tăiem carnea în cubulețe de 2,5 cm. Amestecăm carnea cu usturoiul pisat, piperul negru, sosul de soia, sarea, albușurile și amidonul. Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm deoparte pentru 30-40 minute.
Pentru panadă, amestecăm toate ingredientele necesare, până la omogenizare. Trebuie să obținem o compoziție densă, ca pentru clătite.
Punem carnea în compoziția de panadă și amestecăm. Unul câte unul, punem bucățelele scurse un pic în baie de ulei încins (175 grade) și le prăjim timp de 5 minute. Le scoatem pe prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
Încălzim din nou uleiul, la 190 de grade de data asta, și prăjim carnea din nou, timp de 1 minut. În acest fel vom obține niște bucățele și mai crocante.
Pentru sos, punem într-o tigaie mierea, zahărul, sosul de soia, ketchup-ul și oțetul. Amestecăm continuu. Amestecăm amidonul cu 100 ml de apă rece și turnăm în tigaie. Gătim totul timp de 1-2 minute, amestecând continuu. Dacă sosul este prea dens, adăugăm un pic de apă. După gust, putem adăuga acum și uleiul de susan și sosul de stridii.
La final, adăugăm și carnea în tigaie și amestecăm. Presărăm deasupra semințele de susan.
Servim cu orez fiert și rondele de ceapă verde.
Savurați cu poftă! Poftă bună!