Mulți oameni cred în mod eronat că proprietățile benefice ale cepei scad în timpul procesului de coacere.
Acest lucru nu este adevărat, întrucât doar uleiurile esențiale se evaporă și, pregătită la cuptor, toate proprietățile cepei de vindecare sunt doar îmbunătățite.
Coaceți ceapa cu tot cu coajă la 100-150 de grade C, timp de 15-30 de minute. Pentru cele mai bune beneficii pentru sănătate, mâncați jumătate de ceapă medie dimineața pe stomacul gol și jumătate cu 2-3 ore înainte de culcare. Îl puteți folosi și ca garnitură pentru carne sau pește.
Iată care sunt proprietățile benefice ale cepei la cuptor
Rolul cepei la cuptor se evidențiază mai ales în tratamentul persoanelor care suferă de diabet: proprietățile sale sunt capabile să reducă și să normalizeze nivelul glucozei. Ceapa coaptă conține sulf, care este responsabil pentru activarea pancreasului și pentru producția suficientă de insulină. De asemenea, conține și fier, care este necesar pentru menținerea bunei funcționări a sistemelor și organelor din corp.
În caz de bronșită și pneumonie, ceapa coaptă este utilizată atât în tratamentul adulților, cât și în tratamentul copiilor. Ar trebui consumată mai des de toți cei care au probleme cu coagularea sângelui.
După un infarct sau accident vascular cerebral, medicii recomandă consumul zilnic de ceapă la cuptor: ajută vasele la curățare, elimină plăcile aterosclerotice, ajută la normalizarea tensiunii arteriale și a durerilor de cap de migrenă.
Compresele cu ceapă au un efect antibacterian bun și se pot folosi pentru a trata hemoroizii, sub supraveghere medicală, desigur.
Cu utilizarea regulată, ceapa coaptă vă poate scuti de multe afecțiuni și poate avea un efect preventiv.