Melcișori cu scorțișoară și glazură delicioasă – Se prepară din 600g făină, 280g unt, 2 ouă și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 250 ml lapte
- 2,5 lingurițe drojdie uscată
- 100 g zahăr
- 80 g unt
- Un praf de sare
- 2 ouă
- 600 g făină, aproximativ
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 100 g unt moale
- 200 g zahăr brun
- 3 linguri scorțișoară
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 100 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 100 g mascarpone
Mod de preparare:
Pentru aluat, dizolvăm drojdia și zahărul în laptele cald. Lăsăm deoparte, la loc cald, timp de câteva minute.
Într-un bol mare, amestecăm untul moale cu sarea și ouăle. Adăugăm amestecul de drojdie și făină cât să obținem un aluat moale și elastic. Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm la loc cald, la dospit, timp de 1 oră sau până aluatul îți dublează volumul.
După dospire, întindem aluatul la o grosime de aproximativ 0,5 cm. Ungem cu unt moale, presărăm deasupra amestecul de zahăr brun și scorțișoară și rulăm strâns.
Cu un cuțit ascuțit tăiem în bucăți groase de 5 cm și le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperim tava cu un prosop și lăsăm melcișorii la dospit pentru 30 de minute.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20-25 minute. Între timp, pregătim glazura: mixăm (viteză medie) untul împreună cu mascarpone.
Scoatem tava din cuptor și ungem imediat melcișorii cu glazură.
Savurați cu poftă! Poftă bună!