Una dintre cele mai simple și cele mai iubite prăjituri de casăPrăjitură tăvălită cu nucă de cocos
Ingrediente necesare:
- 640 g zahăr
- 550 g unt
- 2 ouă
- 4 linguri miere
- 600 g făină
- 2 plicuri praf de copt
- 700 ml lapte
- 80 g pudră de cacao
- 50 ml esență de rom
- 400 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
Punem într-un bol 400g zahăr, 100g unt moale, 2 ouă, 4 linguri de miere și mixăm spumă. Cernem făina într-un bol separat, adăugăm praful de copt și amestecăm.
Peste spuma de ouă transferăm amestecul uscat, adăugăm și 400 ml lapte și omogenizăm bine. Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 150-170 de grade pentru 30 de minute.
Lăsăm blatul să se răcească complet, îndepărtând hârtia de pe el.
Între timp, punem 300 ml lapte într-un vas. Adăugăm 450g unt moale și punem pe foc. Când untul începe să se topească, adăugăm 12 linguri de zahăr și pudra de cacao. Amestecăm până la omogenizare și după ce compoziția dă în clocot, tragem de pe foc și încorporăm esența de rom.
Tăiem blatul în cubulețe de 4×4 cm pe care le dăm prin siropul de cacao după care prin nuca de cocos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!